Voor mensen in detentie

Stichting Chains helpt geen mensen met hun proces of hun terugkeer. Maar we vinden het wel belangrijk dat je de juiste hulp kunt krijgen. Daarom staan hieronder een paar links die je kunnen helpen:

Hulp voor, tijdens en na detentie

EXODUS
Exodus Nederland is de grootste landelijke organisatie die met professionals en vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan ex-gedetineerden, gedetineerden en hun familieleden. Exodus Nederland is de grootste landelijke nazorgorganisatie die met professionals en vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan ex-gedetineerden, gedetineerden en hun familieleden. De (ex-) gedetineerden kunnen terecht in één van de elf Exodushuizen verspreid in het land, bij de ambulante hulpverlening of bij een maatje uit het Exodus vrijwilligersnetwerk. De familieleden ondersteunen we met vrijwilligers.

GEVANGENENZORG
Gevangenenzorg Nederland is een vrijwilligersorganisatie voor (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun familieleden. Ruim 560 vrijwilligers, verspreid over heel het land, gaan op bezoek in de gevangenis of bij familieleden van gevangenen thuis en bieden een luisterend oor en praktische ondersteuning.

DE NIEUWE KANS
“DNK is een ‘verandertraject’. Het doel is dat jij zo verandert, dat het je lukt om een stabiele plek in de samenleving te veroveren. Per persoon kan die verandering verschillend zijn. We kijken naar wat er nodig is voor jou. Wat belemmert jou in het bereiken van een stabiele plek en wat kun jij daar zelf aan doen? Daar gaan we mee aan de slag. DNK is dus niet zomaar een dagbesteding; het doel is dat je ergens komt.”

HUMANITAS
Vrijwilligers helpen met praktische zaken. Zoals het behouden van contact met kinderen, of het vinden van woonruimte.

BONJO
“BONJO zet zich in voor het vrijwilligerswerk voor (ex-) gedetineerden en wil kennis daarover voor iedereen toegankelijk maken. BONJO wil initiatieven voor gedetineerden zoveel mogelijk bekendheid geven en met elkaar in contact brengen, onder andere door onze publicaties en deze website.”

EPAFRAS
Over de hele wereld, in meer dan 75 landen zitten ruim 2100 Nederlanders gedetineerd. Gevangen in het buitenland …dan ben je ver van huis! Geestelijk verzorgers van de stichting Epafras gaan bij deze Nederlanders op bezoek om hen op verzoek geestelijke steun te bieden.

PROJECT RELATIES VAN GEDETINEERDEN 
“Project Relaties van Gedetineerden streeft naar een gelijkwaardige behandeling en erkenning voor de achterblijvers en hun positie. Wij helpen achterblijvers om voor en achter die muren verder te gaan. Wij denken mee, bemiddelen waar het kan en verstrekken voorlichting. Onze ervaring leert dat een gevangenisstraf niet alleen als vergelding dient maar ook onnodig veel leed en schade aanricht bij de achterblijvers.”