Over Chains

Bestuur

Chains heeft een klein bestuur. Bestuursleden doen hun werk helemaal vrijwillig.

Rogier Elshout – Voorzitter

Rogier Elshout (Rotterdam, 1984), voorzitter
“Bij toeval kwam ik in de wereld van gevangenissen en re-integratie terecht. En keer op keer viel mijn mond open van verbazing: op papier lijkt het zo’n goed systeem, maar in de praktijk is er zoveel mis. Veel mensen doen goed werk, maar het voelt soms als dweilen met de kraan open. Chains wil daar echt wat aan doen en toen Veronique mij vroeg voor het bestuur kon ik geen nee zeggen. Wel heb ik 1 voorwaarde gesteld: we gaan op zoek naar de kraan, en die dichtdraaien.”

Annemarie van Duijn – Peningmeester

“A rare combination of high IQ and EQ. Professional in all details, always delivers.” Annemarie combined two studies: reputationmanagement and investment banking/corporate finance together with playing basketball on the highest level. In recent years she worked for several businesses like ABN AMRO and ‘Creatieve Koppen’ and also start-ups. She now works for FMO: a Dutch development bank, the driving force behind investments empowering entrepreneurs in Africa, Asia, Eastern Europe.

Jaap van der Heijden – secretaris

Jarin van der Zande – beleid

Medewerkers/vrijwilligers

Veronique Aicha Achoui –  directeur

 Veronique Aicha heeft een achtergrond in sociale psychologie en Europese bestuur en beleid. Voor Chains is zij sinds 2015 betrokken bij het Europese project Real Life. Daarvoor heeft ze o.a. voor een filmproductiebedrijf gewerkt (Hazazah). Haar interesse ligt in het verbinden van mensen en organisaties die te maken hebben met justitiële hervormingen. Sinds 2016 is zij tevens voorzitter van European Prison Education Association Nederland.

In de uitvoering van de taken werkt Chains met vrijwilligers en  freelancers. Het hangt af van het project met welk team zij samen werken.